Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας σπίτια, γραφεία, οικόπεδα λόγω φόρων!


Πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας σπίτια, γραφεία, οικόπεδα λόγω φόρων!

Η κατάσταση στην αγορά ακινήτων δεν είναι για χαρές  αλλά για κλάματα, αφού χιλιάδες συμπολίτες μας αναγκάζονται και δίνουν όσο όσο τα σπίτια, τα γραφεία και τα  εμπορικά ακίνητα τους,  προκειμένου αφενός να αποφύγουν τη δυσβάσταχτη φορολόγηση τους με ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, Τέλος Ακίνητων και ενδεχομένως με φόρο ιδιοκατοικήσεως (σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα) και αφετέρου να πάρουν στα χέρια τους ρευστό που λείπει έτσι και αλλιώς από την αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής (ΕΛΙΕ), η πτώση των ακινήτων μόνο τον τελευταίο χρόνο φτάνει το 16%, με τις αγοραπωλησίες σπιτιών για το 2011 να μειώνονται κατά 57,72%, όταν η αντίστοιχη μείωση το 2010 δεν ξεπερνούσε το 23% (22,69%).

Μια βόλτα στις ιστοσελίδες με αγγελίες για πώληση ακινήτων αρκεί για να δει κανείς πόσο έχουν  οι τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ακόμη και στις παραδοσιακά ακριβές περιοχές  όπως το Κολωνάκι, η Εκάλη αλλά και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, η τιμή για την αγορά ενός ακινήτου στο Κολωνάκι μειώθηκε κατά 62,1% (από 5.350 ευρώ/τ.μ. σε 3.300 ευρώ/τ.μ.), στην Κηφισιά κατά 45,5% (από 4.800 ευρώ/τ.μ. σε 3.300 ευρώ/τ.μ.) και στη Βουλιαγμένη κατά 37,5% (από 5.500 ευρώ/τ.μ. σε 4.000 ευρώ/τ.μ.).

Τα πολυτελή σπίτια πωλούνται σήμερα έως και 40% φθηνότερα σε σχέση με το 2006, με αποτέλεσμα όποιος διαθέτει αυτή τη στιγμή… ζεστά και μετρητά ΕΥΡΩ, να γίνεται κάτοχος ονειρεμένων ακινήτων με κήπους, πισίνες και τζάκια!!!

Οι ευκαιρίες είναι πολλές, ειδικά στις ακριβές περιοχές όπου η τιμή πώλησης των ακινήτων έχει πέσει μέχρι και 1000 ευρώ / τ.μ !!!

Στο άλλοτε απλησίαστο Κολωνάκι βρίσκεις για παράδειγμα διαμέρισμα 45 τμ με 40.000 ευρώ, ενώ με 160.000 ευρώ μπορείς να αγοράσεις διαμέρισμα 70 τμ !!! Οι τιμές αυτές παίζουν στις ηλεκτρονικές αγγελίες και φανταστείτε είναι χωρίς… ΠΑΖΑΡΙΑ!!!

Στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, τα πράγματα φαίνονται να είναι ακόμη καλύτερα για τους έχοντες …παραδάκι, αφού με 200.000 ευρώ μπορούν να αποκτήσουν μεζονέτες πάνω από 100 τμ με όλα τα κομφόρ!!! 

Ενδεικτικό της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί είναι ότι σε πολλές ηλεκτρονικές αγγελίες δεν αναγράφεται καν η τιμή του ακινήτου, αφήνοντας δηλαδή τα πάντα ανοιχτά και συζητήσιμα με τους ενδιαφερομένους!!

Παραδόξως, η κρίση χτύπησε και την Εκάλη!! Αν μας το έλεγαν πριν κάποια χρόνια θα πιστεύαμε ότι πρόκειται για ανέκδοτο, όμως οι τιμές που θα διαβάσετε είναι πέρα για πέρα αληθινές!! Με 30.000 ευρώ μπορείς να γίνεις κάτοικος των Βορείων Προαστίων, αγοράζοντας ένα διαμερισματάκι 35 τμ, ενώ με λιγότερα από 200.000 ευρώ βρίσκεις διαμέρισμα πολύ μεγαλύτερο!!!

Όσον αφορά τώρα τις δυτικές συνοικίες της πρωτεύουσας, 150.000 ευρώ αρκούν για να αγοράσεις μονοκατοικία πάνω από 60 τμ ή και διαμέρισμα πάνω από 100 τμ !!!

Ανάλογη είναι η εικόνα και στα δυτικά προάστια της Θεσσαλονίκης, αφού 100.000 ευρώ αρκούν για την αγορά διαμερίσματος ακόμη και 100 τμ !!!

Χρυσές επαγγελματικές ευκαιρίες!!!

Αν τώρα αναζητάτε μέρος προκειμένου να στεγάσετε τα επαγγελματικά όνειρα ας… δεν χρειάζεται να χολοσκάτε, αφού υπάρχουν εκατοντάδες ευκαιρίες σε καταστήματα και γραφεία, αρκεί να υπάρχει το ΜΕΤΡΗΤΟ!!! Υπάρχουν επίσης πολλά οικόπεδα που αναζητούν αγοραστή όπως π.χ. οικόπεδο στο Γαλάτσι 128 τ.μ με 85.000 ευρώ, και στα Μελίσσια οικόπεδο 240 τμ πωλείται προς 120.000 ευρώ!!


Παράλληλα, ειδικοί της αγοράς, υποστηρίζουν πως καθημερινά δίνεται μάχη μεταξύ ιδιοκτητών και εκμισθωτών για το αν θα πέσουν ή όχι  τα ενοίκια που πλέον εισπράττονται με μεγάλη δυσκολία!!


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου