Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

"Χαμός" με την αφισορύπανση στη Χαλκιδική



Η αφισορύπανση κάθε καλοκαίρι αποτελεί ένα από τα συνήθη φαινόμενα για τη Χαλκιδική. Κολώνες ηλεκτρισμού στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα, στηθαία και προστατευτικά σε κόμβους, στάσεις λεωφορείων και άλλα σημεία «υποδέχονται» αεροπανό, αφίσες, πλακάτ και κάθε μέσο και υλικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προβολή συναυλίας, παράστασης σε φεστιβάλ, μοναδικής εμφάνισης τραγουδιστή σε γνωστό κέντρο διασκέδασης, τοπικού κουρμπανιού σε κάποια κοινότητα κτλ. Τις περισσότερες φορές αφήνονται εκεί μετά την πάροδο του γεγονότος που προβάλλουν

. Έχει τύχει μάλιστα να κρέμονται αεροπανό σε στύλους φωτισμού ακόμη και την επόμενη άνοιξη, σαφώς όμως σε άσχημη κατάσταση. Κάποιες φορές πέφτουν στο δρόμο προκαλώντας προβλήματα ενώ σε πολλές περιπτώσεις περιορίζουν την ορατότητα των οδηγών.

Αποκαθήλωση από συνεργεία δήμων και ΠΕΧ

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αποκαθήλωνε για κάποιο διάστημα τις πινακίδες αυτές. Όμως παρατηρήθηκε το γεγονός, να μαζεύονται από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη και να από την Πέμπτη να τοποθετούνται νέες, οι οποίες διαφήμιζαν τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου. «Κανονικά υποχρεούνται οι ίδιοι να μαζεύουν τις αφίσες και όποια άλλα υλικά, πλην όμως αυτοί που το κάνουν είναι ελάχιστοι. Ξεκινήσαμε να τις μαζεύουμε αλλά την επόμενη κιόλας ημέρα υπήρχαν καινούριες. Φυσικά αυτή η διαδικασία δεν θα έβγαζε πουθενά, ούτε δυνατότητα αστυνόμευσης έχουμε. Έτσι αποφασίσαμε η εκστρατεία να ξεκινήσει ξανά από τις 5 Σεπτεμβρίου όταν θα έχουν τελειώσει όλες οι εκδηλώσεις για να υπάρχει και ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.

Ύπαρξη ειδικών χώρων για αφισοκόλληση

Στους περισσότερους δήμους υπάρχουν ειδικοί χώροι για την κόλληση αφισών. Ωστόσο οι περισσότεροι δεν ικανοποιούνται σε αυτές και αναρτούν και σε άλλα σημεία. Στο δήμο Νέας Προποντίδας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν καθορισθεί τέτοιοι χώροι για τη διευκόλυνση και την ενημέρωση του κοινού. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κώστα Πασσαλή, τα συνεργεία του δήμου καθαίρεσαν αρκετές φορές αφίσες και θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα αυτό το έργο.

xalkidikipress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου