Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η κοινοπραξία των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου και του επιχειρηματία Πέτρου Σεπετά δεν πέρασε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και πλέον την εταιρεία θα διεκδικήσουν η κοινοπραξία ρωσικού fund με τη Σίμος Foods, η ΤΥΡΑΣ των αδελφών Σαράντη και η γαλλική Lactalis.

Οι τρείς μνηστήρες επελέγησαν να προχωρήσουν στην επόμενη φάση από τους συμβούλους της Αγροτικής Τράπεζας (Εθνική, Alpha Bank) που βρίσκεται υπό εκκαθάριση και πωλεί το 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών που ελέγχουν το 32,23% της Δωδώνης και τού επιχειρηματία κ. Σεπετά (είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας εμφιάλωσης νερού Βίκος) δεν προκρίθηκε στη δεύτερη φάση γιατί κατατέθηκε εκπρόθεσμα η τραπεζική εγγυητική.

Από το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι ο πλειοδότης θα ανακηρυχθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πλήροφορίες, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που προμηθεύουν με γάλα τη Δωδώνη αναζητούν κάθε νόμιμη λύση ώστε να ακυρωθεί η απόφαση και να περιληφθούν και αυτές στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, ώστε η εταιρεία «να περάσει σε ηπειρώτικα χέρια».

Αν δεν τα καταφέρουν, όλα δείχνουν ότι για τη γαλακτοβιομηχανία θα ανταγωνιστούν η Σίμος Foods μαζί και η Τυράς αφού η οικονομική προσφορά των Γάλλων της Lactalis είναι πολύ χαμηλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου