Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση θεσμικού συνεδρίου;




Πρόταση θεσμικού συνεδρίου από το οποίο θα προέλθουν με κάλπη τα μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που θα οδηγήσει με τη σειρά της το Κίνημα σε νέο συνέδριο με χαρακτήρα επανίδρυσης, επεξεργάζεται εμπειρότατος πρώην υπουργός (στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη και Σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο παρελθόν), μετά τις πληροφορίες που θέλουν την ηγεσία του Κινήματος να ανακοινώνει τις επόμενες
μέρες τη σύνθεσή της νέας Επιτροπής. Πληροφορίες θέλουν τον πρώην υπουργό να έχει ενημερώσει για το σχέδιό του πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου και διαγραφέντες βουλευτές, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο την αντιπροσώπευση όλων των τάσεων του κόμματος στα πρόσωπα των μελών της ΚΟΕΣ. Αμέσως μετά, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του πρώην υπουργού, κλιμάκια της ΚΟΕΣ θα οργώσουν την Ελλάδα ενόψει του συνεδρίου ανασυγκρότησης, ετοιμάζοντας το έδαφος για… τους ισχυρούς παίκτες.
Οι δυσκολίες
Εμπόδια στον παραπάνω σχεδιασμό αποτελούν το μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την προετοιμασία και την ολοκλήρωση 2 συνεδρίων, αλλά και η επαναφορά σειράς παλιών στελεχών που δε σηματοδοτούν απόπειρα ανανέωσης στο στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος. Αγκάθι στο εγχείρημα αναμένεται να αποτελέσει και η φημολογούμενη ενισχυμένη παρουσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο τρέχον κυβερνητικό σχήμα σε περίπτωση ανασχηματισμού, καθώς υπάρχουν φόβοι πλήρους ταύτισης στη συνείδηση της κομματικής βάσης με την ακολουθούμενη πολιτική.
Free sunday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου