Τους δικούς του κανόνες, ή πάντως … κάποιους κανόνες επιχειρεί να βάλει στο εξής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη λειτουργία της κυβέρνησης, προτού ανοίξει και επισήμως η συζήτηση για ενεργότερη συμμετοχή του κόμματός του σε αυτήν.
Ειδικότερα, στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο κ.Βενιζέλος προγραμματίζει να θέσει θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης, επιμένοντας ότι δεν είναι δυνατόν να έρχονται νομοσχέδια ή τροπολογίες υπουργών την τελευταία στιγμή, και χωρίς να έχουν
από πριν ενημερωθεί οι κυβερνητικοί εταίροι. Θα ζητήσει λοιπόν, καλύτερο συντονισμό, ρίχνοντας εμμέσως την ευθύνη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στην Ιπποκράτους, προτιμούν να μεταθέτουν το ζήτημα τυχόν ανασχηματισμού της κυβέρνησης για το διάστημα μετά τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων για την χώρα στο εξωτερικό, πιθανότατα και για μετά την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου της χώρας. Η απόφαση πάντως για πολιτική αναβάθμιση της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση φέρεται να είναι ειλημμένη, με ονόματα μάλιστα στελεχών να έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι.
Το ζήτημα βεβαίως, που θα ανακύψει σε αυτή την περίπτωση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θα έχει να κάνει με τον …χειρισμό των αντιδράσεων όσων πιθανώς επιθυμούσαν να μετέχουν στο σχήμα και θα μείνουν εκτός, με τον κίνδυνο πάντα νέου κύκλου εσωστρέφειας στην Ιπποκράτους. Προς αποφυγήν μίας τέτοιας εξέλιξης, το βάρος τώρα στο εσωτερικό του κόμματος πέφτει ακριβώς στην προετοιμασία του Συνεδρίου του, με την ανακοίνωση των μελών που θα συνθέτουν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου  (ΚΟΕΣ) να αναμένεται για τις επόμενες μέρες.
Σε σύσκεψη που έγινε χθες, μάλιστα, στην Ιπποκράτους, αποφασίστηκαν και οι πρώτες προσυνεδριακές διαδικασίες, την ευθύνη για τον συντονισμό των οποίων θα φέρει ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Ο τελευταίος πάντως, άφησε να εννοηθεί πως η πόρτα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κλείσει οριστικά για τους διαγραφέντες βουλευτές την προηγούμενη εβδομάδα, ή τουλάχιστον όχι για όλους… «Μπορούμε να βρεθούμε ξανά στο συνέδριο με τα στελέχη που αποχώρησαν και να συζητήσουμε ξανά για την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά…
ΜΑΤΡΙΧ24