Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η ξεχασμένη ... Ρηγίλλης


Η ξεχασμένη ... Ρηγίλλης
Στη λήθη έχει περάσει για τα περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας το ιστορικό νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Ρηγίλλης 18, όπου το κόμμα έζησε από το 1975 μέχρι πριν από περίπου δύο χρόνια τις εντονότερες στιγμές του. Σήμερα, στέκει αγέρωχο απέναντι από το Λύκειο της αρχαίας Αθήνας, όπου δίδασκε ο Αριστοτέλης, χωρίς τις επισκέψεις υπουργών, βουλευτών και παραγόντων, τις κουστωδίες πολυτελών αυτοκινήτων και τον κόσμο να πλημμυρίζει τον δρόμο τις εκλογικές βραδιές.

Η χθεσινή μας επίσκεψη στο κτίριο δεν θύμισε τίποτα απ’ όλα αυτά. Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, εκεί εδρεύει πλέον το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» και ελάχιστες υπηρεσίες του κόμματος. Πρόκειται για υπηρεσίες που ουσιαστικά αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του ινστιτούτου και των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2011 βρίσκονται στη λεωφόρο Συγγρού. Πολλά από τα γραφεία είναι κλειστά, ο κεντρικός διάδρομος τα πρωινά δεν ανάβει πλέον τα φώτα, όπως συνέβαινε παλαιότερα, η κίνηση είναι ελάχιστη και επικρατεί ησυχία. Μάλιστα, η γνωστή Αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης ανοίγει πλέον μονάχα όταν το ινστιτούτο διεξάγει εκδηλώσεις. Για να φτάσεις δε εκεί, θα πρέπει πρώτα να περάσεις από τον μεγάλο κάδο σκουπιδιών, τις σακούλες και τα χαρτόκουτα που βρίσκονται πίσω από την πόρτα του διαδρόμου που οδηγεί στην αίθουσα. Ο συγκεκριμένος σκουπιδοτενεκές φαίνεται πως είναι... prive αφού υπάρχει αρκετό καιρό εκεί προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ινστιτούτου. Πλέον, ελάχιστες φορές το επισκέπτεται και ο επικεφαλής του Ευάγγελος Μεϊμαράκης αφού εδώ και περίπου έξι μήνες είναι πρόεδρος της Βουλής και δεν μπορεί να τα προλαβαίνει όλα.

Το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» είναι επιστημονική, μη κερδοσκοπική εταιρεία. [Ο κάδος σκουπιδιών που γεμίζει κάθε λίγο, αποτελεί μια από τις λίγες ενδείξεις ζωής .] . Ιδρύθηκε στις αρχές του 1998 και αποστολή του είναι η μελέτη πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων, καθώς επίσης και η διατύπωση προτάσεων πολιτικής. Η μίσθωση του κτιρίου γίνεται από τη Νέα Δημοκρατία καθώς ανήκει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ -για ιστορικούς κυρίως λόγους- ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να διατηρεί εκεί γραφείο προκειμένου να συναντά περιστασιακά ξένους ηγέτες. Από τότε που έγινε ωστόσο πρωθυπουργός έχει επιλέξει φυσικά το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου