Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Λοβέρδος: Η διαγραφή, το λάθος με το ΔΝΤ και η ΡΙΚΣΣΥ


Λοβέρδος: Η διαγραφή, το λάθος με το ΔΝΤ και η ΡΙΚΣΣΥ
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της δημιουργία του ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. και της διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην εκπομπή ΝΕΤWEEK έστρεψε τα βέλη του στον Ευ.άγγελο Βενιζέλο.
Εξήγησε τους λόγους που προχώρησε στη και ξεκαθάρισε ότι ως ανεξάρτητος βουλευτής πλέον, θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να συμμετάσχει σε αυτήν, ακόμα και αν του ζητηθεί.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε σαφές ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση για το "καλό των πολιτών της πατρίδας", ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμα και αν του ζητηθεί δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση. 
Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την άποψη ότι η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ ήταν λάθος κίνηση.
Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή ο Αντρέας Λοβέρδος σχολίασε πως είναι λάθος να τεθεί εκτός νόμου.
"Το ότι περίμενα την διαγραφή δεν σημαίνει ότι αυτή δεν με πείραξε" ανέφερε ο Α. Λοβέρδος σχετικά με την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ. "Για μένα διακόπτεται μία ιστορία 20 ετών, όπου έδωσα όπως και πολλοί άλλοι" είπε ο πρώην βουλευτής.

Όσον αφορά τον Ευ. Βενιζέλο ξεκαθάρισε ότι έχει μαζί του μόνο πολιτικές διαφορές και τίποτα άλλο. Ωστόσο, επεσήμανε πως η στρατηγική και η τακτική που δεν έχει το ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε αποσυσπείρωση του κόμματος. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής υποστήριξε ότι «για την έλλειψη συντεταγμένης συστράτευσης και πορείας, δεν ευθύνομαι εγώ», αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ερωτηθείς γιατί δεν διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πέρυσι απάντησε ότι "Δεν ήθελα να διαιρέσω πέρυσι σε μία τραγικά δύσκολη στιγμή για όλους μας". Και υπογράμμισε ότι δεν περίμενε το τελικό αποτέλεσμα της 6ης Μαϊου για το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τον στόχο του για το ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. αλλά και το που απευθύνεται ξεκαθάρισε πως "Στόχος είναι να καταλήξει αυτή η διεργασία στη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που να χαρακτηρίζεται από ριζοσπαστισμό, δηλαδή άμεση δράση", ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενώ επεσήμανε πως εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών δεν εκφράζονται σήμερα από κάποιο κόμμα.







real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου