Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σόιμπλε: Οι Έλληνες με έντυσαν με στολή των SS!


Σόιμπλε: Οι Έλληνες με έντυσαν με στολή των SS!
Η Ελλάδα υποβάλλεται σε μια διαδικασία μετασχηματισμού της οικονομίας της παρόμοιο με αυτή των πρώην σοβιετικών χωρώ,ν δήλωσε ο τσάρος της Γερμανικής Οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Eurogroup, τονίζοντας πως«η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

«Η Ελλάδα που μας έχει απασχολήσει πολύ βρίσκεται σε καλό δρόμο και εξήγησα και στους Γερμανούς βουλευτές πόσα πολλά έχει κάνει η Ελλάδα. Αλλά πλέον γνωρίζουμε κάτι που δεν γνωρίζαμε τρία χρόνια πριν. Δηλαδή το πόσο βαθιά είναι τα προβλήματα της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ερωτώμενος από ευρωβουλευτή για τα αρνητικά δημοσιεύματα μερίδας του γερμανικού Τύπο για την Ελλάδα,  ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως  «και εγώ είχα την «τιμή» να εμφανιστώ σε ελληνικές εφημερίδες με στολή των SS. Αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Αυτό που έχει αποτύχει πλήρως στη χώρα είναι η ίδια η ελληνική ελίτ».

Εκτός από την Ελλάδα, ο  κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στις περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας οι οποίες όπως τόνισε εφάρμοσαν τα προγράμματα ορθά και βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής τους στις αγορές.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε πάντως να κρατήσει η Ευρώπη χαμηλούς τόνους για την τραπεζική εποπτεία καθώς  πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στην νομισματική πολιτική και την τραπεζική εποπτεία ώστε να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της ΕΚΤ.

Πιερ Μοσκοβισί: Προτεραιότητα της ευρωζώνης να επιλύσει τα προβλήματα σε  χώρες με δυσχέρειες

Στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το παρόν έδωσε και ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος από την πλευρά του ανέφερε πως οι προτεραιότητες της ευρωζώνης είναι να επιλυθούν τα προβλήματα σε χώρες με δυσχέρειες.

«Η δημοσιονομική σταθερότητα και η αλληλεγγύη πρέπει να προχωρούν μαζί. Δεν γίνεται μόνο με μέτρα σταθερότητας να πάμε μπροστά» πρόσθεσε  ο Γάλλος υπουργός.

Ο κ. Μοσκοβισί πρότεινε επίσης και λύσεις για τη δημοκρατική νομιμοποίηση της ευρωζώνης στο πλαίσιο της μελλοντικής της ενοποίησης με μια εκτελεστική εξουσία άμεσα εκλεγμένη από τους πολίτες των χωρών της ευρωζώνης.

Και οι δύο υπουργοί πάντως αναφερόμενοι στην συμφωνία του Εurogroup για την Ελλάδα, τόνισαν πως η χώρα μας εξακολουθεί να αποτελεί μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση και κάλεσαν τις άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία να μην διανοηθούν να κάνουν τα βήματα που έκανε η Ελλάδα.


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου