Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τα νέα σενάρια για να βρεθεί χρυσή τομή στο φορολογικό


Τα νέα σενάρια για να βρεθεί χρυσή τομή στο φορολογικό
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, των συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, με αντικείμενο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Το γεγονός ότι το φορολογικό εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα έκανε τον κ. Σαμαρά να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού υπογραμμίζουν πως τα πάντα συζητιούνται και οι αλλαγές στο φορολογικό θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση. 

Στη σύσκεψη οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά έδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές ενώ συζητήθηκαν και οι προτάσεις, που υπεβλήθησαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ όπως το φορολογικό θα συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης μετά τη συνάντηη διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει την καλύτερη δυνατή πρόταση για τους πολίτες.

Αύριο, ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και στη 13:00 θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Τα νέα σενάρια και οι πιθανές κατευθύνσεις
Αφολυ εγκαταλείπεται το σενάριο για φορολογία 45% για ετήσια εισοδήματα άνω των 26 χιλιάδων ευρώ, επί τάπητοςι παραμένει η κατάργηση του αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά κάτι με το οποίο διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει επαναφορά της προηγούμενης πρότασης, που προβλέπει φορολόγηση 45% σε εισοδήματα από 48.000 και πάνω, αλλά και κλιμακωτή μείωση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ. Και η κλίμακα αυτή, πάντως, προκαλεί επιβαρύνσεις κυρίως στους φορολογούμενους με παιδιά, σημείο που παραμένει «αγκάθι» στη διαβούλευση.

Μάλιστα και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή εάν δεν ληφθεί μέριμνα για τους φορολογούμενους με παιδιά, κυρίως τρίτεκνους και πολύτεκνους, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των αλλαγών. Ανάλογα μηνύματα έχουν στείλει δημοσίως ακόμη και βουλευτές της ΝΔ, όπως οι κ. Γκιουλέκας και Γεωργιάδης.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου