Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ένας χάι - τεκ Δήμαρχος


Ονομάζεται Ναχίντ Νενσί, είναι 39 χρονών και πέρυσι εξελέγη δήμαρχος του Κάλγκαρι, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης του Καναδά.
Σχεδόν όλα τα διεθνή μέσα έκαναν αναφορά στην εκλογική νίκη του, τον ανέφεραν ως τον 1ο μουσουλμάνο δήμαρχο μεγάλης καναδικής πόλης.
Ένα από τα μότο του: “δεν έχω τουϊτάρει την τελευταία ώρα, κι είναι δύσκολο”.  Ψάχνοντας επαφή με τους δημότες του, χάρη στο facebook ή το Twitter, κατάφερε να επιβληθεί σε μια συντηρητική πόλη, χάρη στους στόχους του, την ευφράδεια και το χιούμορ του.
Οι δημότες του μπορούν εύκολα να του μιλήσουν. Δέχεται τις τηλεφωνικές κλήσεις τους. Το Facebook ή το Twitter δεν έχουν μυστικά γι αυτόν. Άλλωστε οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν σύμμαχοί του στις εκλογές.
“Εάν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να δεις τους ανθρώπους στο χώρο όπου ζουν... πολλοί ζουν online. Το Twitter είναι το μέσο που επιτρέπει την απευθείας επικοινωνία. Μου δίνει τη δυνατότητα να έχω έναν διάλογο πολύ πιο ουσιαστικό, από το να μιλάω μπροστά σε ένα πλήθος χιλίων ανθρώπων”, δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου