Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπόσχεται επαναπρόσληψη όσων απολυθούν η ΝΔ.Ανοικτό και το θέμα των αποζημιώσεων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της εργασιακής εφεδρείας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης λέγοντας ότι “οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι ασαφείς και κοινωνικά ανάλγητες”.

Επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία και την αποτροπή των απολύσεων την οποία θα συζητήσει σήμερα το απόγευμα με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Υπογράμμισε πάντως ότι για όσους απολύθουν από τον δημόσιο τομέα η ΝΔ δεν υπόσχεται επαναπρόσληψη όταν έλθει στην εξουσία και πρόσθεσε ότι θα ισχύσει η δέσεμευση του κόμματος -περί μη απόλυσης -για όσους θα τελούν ακόμη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει τι θα γίνει μετά από ένα χρόνο με όσους θα απολυθούν μετά την περίοδο της εφεδρείας και αν θα τους δοθούν αποζημιώσεις. Σε ερώτηση πάντως για το ποιά είναι η θέση της ΝΔ και αν θα πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους απολυθούν από το δημόσιο με οποιοδήποτε τρόπο ο κ. Μιχελάκης δεν πήρε θέση και είπε ότι “εμείς έχουμε πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία και κατά των απολύσεων όταν τεθεί ζήτημα αποζημιώσεων τότε θα τοποθετηθούμε”.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση είπε ότι “είναι πρωτοφανές η κυβέρνηση να θεωρεί πιο δίκαιη την απόλυση από τη μη απόλυση” και πρόσθεσε ότι “είναι εγκληματικό και πολιτικά ανήθικο να προχωρά σε παράνομες προσλήψεις παραβιάζοντας το νόμο που η ίδια ψήφισε και από την άλλη να αποφασίζει και να διατάζει μαζικές απολύσεις”.

Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσοτέρων από 70 κρατικών δομών και την δημιουργία 1230 νέων θέσεων μονίμου προσωπικού για την στελέχωση τους με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ καθώς επίσης ότι το 2010 καλύφθηκαν 25.850 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3353 θέσεις με συμβάσεις έργου. “Όλα αυτά σημαίνουν ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις για να καλύψει τις ανήθικες και εγκληματικές και παράνομες προσλήψεις που η ίδια έκανε τον περασμένο χρόνο” είπε ο κ. Μιχελάκης.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ανέφερε ότι είναι πρωτοφανές “να επικαλείται την πρόταση της ΝΔ στην χθεσινή ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου και ότι θα την εφαρμόσει αν την δεχθεί και η τρόικα και αμέσως μετά να επιχειρεί να την αποδομήσει”.

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και για το Προσχέδιο του Προυπολογισμού λέγοντας ότι “οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής συνταγής που ακολουθεί”. Έκανε λόγο για “ανεπάρκειες καθυστερήσεις και συγκρούσεις στελεχών της κυβέρνησης που γίνονται αιτία για νέα πιο δυσβάστακτα και άδικα μέτρα και πρόσθεσε ότι “παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών η κυβέρνηση πέφτει έξω σε όλους της τους στόχους και τους αναθεωρεί προς το δυσμενέστερο”. Κατέληξε ότι η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης πληρώνεται ακριβά από τον λαό και τον τόπο χωρίς να δημιουργείται καμία προοπτική διεξόδου από την κρίση.

Για το θέμα της ενοικίασης ακινήτου της πεθεράς του κ. Αντρίκου Παπανδρέου από τα ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης ο κ. Μιχελάκης είπε ότι το θέμα έχει τεθεί και η διοίκηση των ΕΛΤΑ πρέπει να δώσει εξηγήσεις. 



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου