Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Μόσιαλος: "Μέσω ΑΣΕΠ και με αντικειμενικά κριτήρια η εφεδρεία"


Μόσιαλος: "Μέσω ΑΣΕΠ και με αντικειμενικά κριτήρια η εφεδρεία"
«Το ΑΣΕΠ θα επιβλέπει όλη αυτή τη διαδικασία και τα κριτήρια θα είναι αντικειμενικά. Δεν θα υπάρχουν κομματικά, πολιτικά ή συνδικαλιστικά κριτήρια σε αυτή την πορεία. Σε καμία περίπτωση και το δηλώνω κατηγορηματικά. Η διαδικασία θα  ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς» διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ακόμη ότι στο πρώτο κύμα της εφεδρείας είναι οι ΟΤΑ και ότι το δημοσιονομικό όφελος στη συγκεκριμένη φάση υπολογίζεται σε περίπου 300 εκ. ευρώ.

Το «δεύτερο κύμα» ανέφερε ότι θα επικεντρωθεί όχι στην  έννοια όχι της εργασιακής εφεδρείας, αλλά στην αξιολόγηση όλων των οργανισμών του δημόσιου τομέα την περίοδο 2012-2013, με τη συμμετοχή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ουσιαστικά πρόχειρη και αναξιολόγητη την πρόταση της ΝΔ για την εφεδρεία, αφήνοντας  να εννοηθεί ότι η τρόικα την έχει απορρίψει.
«Χρήσιμο θα είναι – το έχω πει κατ επανάληψη -  το πρόγραμμα της Ν.Δ. να αξιολογείται συνεχώς. ΄Ολο το «Ζάππειο 2» θα πρέπει να το αξιολογήσει και η τρόικα και η ίδια η Ν.Δ.
Ας το στείλει σε διεθνείς οργανισμούς, σε όποιον διεθνή οργανισμό θέλει και εμπιστεύεται η ίδια, για την πλήρη αξιολόγησή του. Είναι γνωστή η απάντηση της Ν.Δ., μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου του κ. Μαρκόπουλου, ότι το πρόγραμμά της δεν έχει αξιολογηθεί από εξωτερικούς αξιολογητές. Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι το έχει αξιολογήσει ο έγκριτος οικονομολόγος – έτσι αποκάλεσε τον αρχηγό της Ν.Δ. –  κ. Σαμαράς. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν είναι μια ορθολογική αξιολόγηση του προγράμματος…» υποστήριξε.
Για το ζήτημα των αποζημιώσεων ο κ. Μόσιαλος διευκρίνισε: «Κατ’ αρχήν ένα μεγάλο μέρος αυτών που θα βγουν στην εφεδρεία είναι στο τέλος της καριέρας τους, όπως ξέρετε. Είναι αυτοί οι οποίοι θα είναι στην τελευταία χρονιά ή στους τελευταίους 24 μήνες, δηλαδή  (πρόκειται για) αποχωρήσεις λόγω κατοχυρωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Σε άλλες περιπτώσεις, προφανώς και προβλέπονται αποζημιώσεις. Ό,τι προβλέπει ο νόμος».
Σχετικά με το κόστος του εφάπαξ, ανέφερε ότι έχει συνυπολογιστεί, έτσι ώστε να υπάρχει σημαντική μείωση του μισθολογικού κόστους.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου